Hej jag heter Vilma Mellegård och är 9 år gammal. Jag har alltid gillat att vara aktiv och testade som liten en massa olika sporter. Just skridskor började jag med när jag var 4,5. Jag fick genast en massa kompisar och tyckte att konståkning var superroligt. Så småningom gick jag och mina kompisar från Skridskoskola till Konståkningsgrupp, vi tränade för märken, Shower, Slingauppvisningar och för att det var så kul.

Storken i januari 2014 efter min första Skridskoskoletermin

Uppvisningsträning i december 2014, 4 av oss åker fortfarande tillsammans <3

Så, för snart två år sedan (april 2017) blev jag plötsligt väldigt sjuk. Jag fick ett virus på hjärtat som gjorde att jag hamnade på sjukhus och maskiner fick hjälpa mitt hjärta att pumpa. När hjärtat inte pumpade ordentligt bildades en blodpropp, denna lossnade senare och åkte upp i hjärnan. Jag fick en stroke. Stroken gjorde mig helt förlamad i höger sida, och även så att jag tappade talet. Jag fick lära mig prata, sitta, stå och gå på nytt.

 Från rullstol till gåstol i maj 2017

Nu har det gått snart två år och jag mår mycket bättre. Jag har ibland svårt med koncentration, uthållighet och för mycket ljus och ljud, men med hjälp av mediciner fungerar hjärtat nästan som tidigare och jag kan både gå och springa. Så fort jag hade möjlighet var jag också tillbaka på skridskor. Jag har väldigt dålig balans på höger och kan fortfarande inte röra höger fot, ben, arm och hand som innan skadan men jag får tillbaka mer och mer, och jag älskar fortfarande konståkningen. Där kan jag få känna mig fri, och bara vara mig själv ?

Hemma ?

Med 24h EKG inför träning

Med hjälp av min mamma Lotta kommer jag försöka skriva lite till och från om sådant som jag gör. Kommer nog bli en hel del konståkning, men kanske även annat. Mycket är som innan min stroke, men mycket är också annorlunda.

Fakta om mig
Namn: Vilma Elisabet Mellegård
Född: 8 juli 2009
Bor: Kungsbacka
Tränar: Konståkning, Simning (gillar också att åka skidor på vintern)
Familj: Mamma Lotta, Pappa Erik, Lillebror Hugo (6 år), Lillebror Ebbe (4 år)

Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *